UN LOC DE JOACĂ CU FOLOS!

Domino


Dominos – un loc de joacă cu folos!
în cadrul Swimathon Oradea 2018 Swimathon Oradea 2018
Acest proiect, care propune construirea unui loc de joacă creativ, a pornit de la o nevoie reală a copiilor de grădiniță și a elevilor din clasele primare înscriși în sistemul de învățământ Pas-cu-Pas la Liceul „Iuliu Maniu” din Oradea.
Cauza acestui proiect este înscrisă în cadrul evenimentului caritabil Swimathon Oradea 2018.
Facem valuri împreună pentru:

Dominos — loc de joacă cu folos!

Numele provine de la Sfântul Dominic Savio, sanctificat în 1957 și considerat ocrotitorul copiilor.

Swimathon Oradea

Ediţia a-V-a 2017
  • Swimathon Oradea
  • Swimathon Oradea
  • Swimathon Oradea
Descrierea spațiilor propuse:
— Zona 1 este o zonă de activități în natură, cum ar fi inițierea în grădinărit, cu înființarea unei grădini de zarzavaturi pe straturile înălțate, observarea dezvoltării rădăcinilor plantelor în straturile transparente și studierea insectelor benefice, a dăunătorilor și a frunzelor la lupa de gradină. O alta activitate este țesutul pe ramă de țesut cu materiale vegetale (nuiele de răchită, sfoară de cânepă) sau reciclabile (fâșii de plastic/nailon, cârpe din haine vechi, șireturi etc). Tabla de pe zid poate fi folosită atât de copii, cât și de educatoare/învățătoare pentru desene, scheme, explicații, cum ar fi circuitul apei în natura etc. Pe zid se mai propune instalarea unei plăci de activități pentru dezvoltarea îndemânării copiilor (diverse închizători, scripete, roți etc.). Restul zidului se va amenaja ca traseu de cățărare. În partea din spate se propune un panou pentru aruncarea cu mingea, care poate avea găuri de diferite mărimi, eventual cu punctaje diferite. Parțial, zona va fi delimitată de un gărduleț decorat cu desene amuzante, cu participarea copiilor.
— Zona 2 este locul de joacă și de activități sportive. Sub ienupărul mare se va instala un tub cu diametrul Ø 60 prin care copiii pot merge de-a bușilea către leagănul dublu, traseul de echilibru și turnul de joacă. Leagănul va putea fi folosit simultan de către 4 copii, având două locuri mai joase pentru copiii mai mici, unul mai înalt pentru copiii mai mari și unul cu bară trapez pentru mâini. Traseul de echilibru se compune din bârne verticale și orizontale și este poziționat astfel încât să țină loc de băncuțe pentru activitățile în grup, vorbitorul urmând a sta/activa în cercul pavat din intersecția aleilor. Turnul de joacă va fi piesa centrală a zonei. Acesta va avea un tobogan, un panou de cățărare, o scară fixă de lemn, o scară din frânghie cu trepte de lemn și, sub el, o groapă cu nisip care se va acoperi cu o plasă. Traseul cu obstacole se va realiza din anvelope uzate și are ca rol dezvoltarea echilibrului, coordonării și agilității copiilor. Aparatul cu bară fixă se compune din trei sectoare, dintre care două cu o singură bară, dar cu înălțimi diferite, și unul cu 4 bare pentru cățărare, exerciții atârnat etc. Opțional se mai poate monta un picior pe care să se fixeze o plasă de cățărare. Balansoarele duble se vor realiza din anvelope și grinzi de lemn.

  • Cost estimat: 11500 lei.
  • Ce trebuie să faci/facem?
1. Formăm o echipă/-e de înot care să facă valuri pentru cauză;
2. Devenim ambasadorii cauzei și promovăm proiectul printre prieteni, cunoscuți, firme, care să ajute cu donații, sponsorizări;
3. Purtam un tricou cu identitatea proiectului până la finalizarea campaniei;
4. Construim locul de joacă împreună pentru copiii veseli și creativi!

Parteneri

În vederea derulării activității sale, Asociația „Pas cu Pas” se bucură de sprijinul constant și prețios al următorilor parteneri:
ZAPDECO, societate cu sediul central in Leș (comuna Nojorid, Jud. Bihor), are ca domeniu de activitate comertul si colectarea deseurilor
Detalii
isOplus, este format dintr-o serie de societăţi de producţie şi distribuţie, independente juridic care functioneaza în toată Europa.
Detalii
Paints Market
Paints Market,
e-shop

Asociația Pas cu Pas Oradea

C.U.I. 15785602
Nr.Aut. 17/A/2003
Str. Iuliu Maniu, nr. 5, Oradea, jud. Bihor, cp. 410104
Telefon: +40 742079730
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Abonați-vă la Newsletter-ul nostru

Cont bancar:
Banca Transilvania: RO42BTRL00501205C45993XX
Webmail | Copyright © . All rights reserved Pas cu Pas Oradea.
Web Hosting & Web Design by NRGO